V Iraku zadržali najtučnejšieho radikála Islamského štátu

NETKY.SK • 20 Január 2020, 11:00 • 2 min
V Iraku zadržali najtučnejšieho radikála Islamského štátu

Iracká špeciálna jednotka zadržala druhého najvyššieho Muftiho Islamského štátu Sifa al nému v jeho úkryte v Mosule.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné sily ale museli vyriešiť veľmi komplikovaný logistický rébus. Ako dostať Muftiho, ktorý váži 250 kilogramov, do väzenia? Nakoniec musel byť naložený na nákladné vozidlo, uviedol server oe24.at.

 

Stojí za smrťou mnohých

Sifa al nima preslávil svojimi nenávistnými prejavmi zameranými proti irackým bezpečnostným silám a propagáciou teroristickej organizácie Islamský štát. Je zodpovedný nielen za mnoho rozsudkov smrti, ale aj za ničenie pamiatok v Mosule, píše server oe24.at.

 

Po zadržaní ležal na posteli a vedľa neho bol položený guľomet.

 

img

 

"Je považovaný za jedného z vodcov teroristickej skupiny a bol zodpovedný za vydanie fatvy proti učencom a duchovným, ktorá viedla k ich vraždám," uviedla iracká polícia.

 

Fatva je vyjadrenie učenca k nejakej významnej politickej či celospoločenskej udalosti alebo odpoveď na konkrétnu otázku žiadateľa. Na žiadosť štátnej moci môže Fatva z náboženského hľadiska ospravedlňovať niektoré politické činy. V sunnitskej vetve islamu je Fatva vnímaná skôr ako odporúčanie, v šiitskej môže byť považovaná za záväzný imperatív.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies