Z výroby extrémistických materiálov je obvinených osem Slovákov a jeden Čech

NETKY.SK • 12 August 2020, 19:45 • 2 min
Z výroby extrémistických materiálov je obvinených osem Slovákov a jeden Čech

Polícia v súvislosti s akciou, ktorá niesla krycí názov Šašovia, zadržala podozrivých zo zločinu výroby extrémistických materiálov.

slovakia

left justify in out

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ v stredu podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby Karola P., Rastislava R. a Tomáša F. Podľa polície sa mali podieľať na výrobe hudobných albumov s extrémistickou tematikou. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "V súčasnosti je obvinených deväť osôb. Z toho osem občanov SR a jeden občan Českej republiky. Na Slovensku bolo zadržaných osem osôb, doposiaľ päť prepustil vyšetrovateľ so súhlasom prokurátora," prezradila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

 

img

 

Ak by bol v zákonnej lehote podaný návrh na väzobné stíhanie, kauzou by sa zaoberal sudca pre prípravné konanie banskobystrického pracoviska Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil po utorkovej (11. 8.) akcii zo zločinu výroby a pokračujúceho zločinu rozširovania extrémistických materiálov deviatich ľudí. Okrem vyššie spomenutých ide aj o Jozefa P., Radovana K., Radoslava V., Róberta T., Mareka V. a Petra S. Polícia sa však bližšie vyjadrovať nemôže. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa v súčasnosti k veci nie je možné bližšie vyjadrovať," doplnila polícia SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona