Rieka Ružín je opäť plná odpadu. Nezodpovednosť ľudí už nepozná hranice

NETKY.SK • 18 Október 2020, 13:29 • 2 min
Rieka Ružín je opäť plná odpadu. Nezodpovednosť ľudí už nepozná hranice

MARGECANY – Na rieke Ružín plávajú tony odpadu. Okrem konárov a lístia sa tam nachádzajú plastové fľaše, odpadky, vane či pneumatiky. História sa tak znova opakuje.

slovakia

left justify in out

Rieka Ružín, ktorá sa nachádza na východe Slovenska je už ako každoročne zamorená tonami odpadu. Za znečistenie rieky sú najčastejšie zodpovedné rómske obce, ktoré sa nachádzajú jej v tesnej blízkosti, ale aj nezodpovední rekreanti či miestni obyvatelia, ktorí si z Ružína urobili doslova smetisko.

 

 

Situácia sa rok čo rok zhoršuje

Tento rok je však situácia ešte kritickejšia, pretože intenzívne dažde, ktoré Slovensko v posledných dňoch potrápili, do nej doslova naplavili všetko, čo sa v jej okolí nachádzalo.

 

Túto spúšť objavili miestni rybári, ktorým doslova cestu na člne zatarasila halda odpadu. Nános nahromadeného odpadu na hladine sa nachádza medzi obcou Margecany a hrádzou.

 

img

 

Pre masu odpadu sa nedá prejsť z jedného brehu na druhý

Ako informovali rybári, naplavená hromada smetia sa nachádza asi kilometer od chaty Marica. „Je to niekde medzi malým a veľkým ostrovom. Chceli sme s motorovým člnom prejsť na druhý breh, ale došli sme asi len do polovice pomedzi odpad a ďalej sa už nedalo ísť. Vo vode pláva odpad všetkého druhu,“ uviedol člen rybárskej stráže Margecany Stanislav Zemánek.

 

Táto ekologická katastrofa sa pritom opakuje každý jeden rok, kedy musia dobrovoľníci spolu s vodohospodármi čistiť hladinu rieky a jej breh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona