AKTUALIZOVANÉ: Z COVID-19 sa dostali ďalšie dve tisícky ľudí. Koľko pribudlo nových pozitívnych?

NETKY.SK • 23 December 2020, 10:50 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Z COVID-19 sa dostali ďalšie dve tisícky ľudí. Koľko pribudlo nových pozitívnych?

V súvislosti so šírením nového koronavírusu informovalo Národné centrum zdravotníckych informácií a Ministerstvo zdravotníctva SR o aktuálnych číslach za utorok.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZOVANÉ 12:53: 

Rezort zdravotníctva informoval, ako bude počas Vianoc pripomínať protiepidemiologické opatrenia a pozývať ľudí k tomu, aby boli zodpovední. Prispeje k tomu spot vytvorený na pieseň Tri slová v prevedení Kristin Lash & Jacob Grey.

 

Ide o známu pieseň Jána Štrassera a Deža Ursínyho, ktorú v tomto prípade režíroval Juraj Janiš a vytvorená bola v produkcii Playground 13. Vysielať to budú všetci počas sviatkov.

 

„Kreatíva Mannschaft a stratégia Michaely Benedigovej prináša pozitívnu emóciu spolupatričnosti a zodpovednosti, ukazuje empatiu k blízkym a zraniteľným, ale aj k zdravotníkom, zároveň posilňuje motiváciu dodržiavať protiepidemické opatrenia,“ píše rezort zdravotníctva na sociálnej sieti s poďakovaním.

 

Najmä tým, ktorí pri tomto diele pomohli bez nároku na odmenu. Prispeli napríklad aj poskytnutím priestorov Železnice Slovenskej republiky a Železničnej spoločnosti Slovensko. „Všetci sa zapojili a spojili v úmysle prispieť k tomu, aby sme spomalili šírenie koronavírusu na Slovensku,“ doplnilo ministerstvo.

 

 

Ministerstvo zdravotníctva SR tiež informovalo, o testoch, ktoré boli vykonané spôsobmi PCR a antigénovým. PCR-testami otestovali 18 144 ľudí, antigénovými testami 76 338, čo je približne veľkosť Banskej Bystrice.

 

Z PCR testov sa zistilo 3687 ďalších nakazených. Pozitívne bolo testovaných aj 5 676 ľudí na AG-testoch.

 

 

Umrelo ďalších 68 pacientov s COVID-om. Pozitívom je, že pribudlo aj ďalších viac ako 2000 vyliečených. Informácie priniesla stránka covid-19.nczisk.sk. Najviac nových pozitívnych prípadov majú Trenčiansky a Nitriansky kraj. Najmenej bolo v Banskobystrickom kraji.

 

Zlé správy hlásia nemocnice, ktoré idú prakticky na doraz a podľa medializovaných informácií sa blížia ku kolapsom. 2 571 pacientov s COVID-19, alebo podozrením, teraz dokopy leží v zdravotníckych zariadeniach. Z toho 2 328 má už ochorenie potvrdené. JIS potrebuje 163 z nich.

 

Na umelej ventilácii je napojených 185 pacientov. Informácie o počte mŕtvych sa najnovšie delia na tých, ktorí umreli na COVID, a ktorí umreli s COVID. V prvom prípade ide o 1686 mŕtvych. S pridružením aj iných chorôb umrelo 420 občanov. Prečítajte si aj o tom, ako koronavírus zvláda Jaroslav Naď.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies