Prezidentka vyzvala na šetrenie energiami, začala od seba

NETKY.SK • 19 August 2022, 09:02 • 2 min
Prezidentka vyzvala na šetrenie energiami, začala od seba

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová oznámila na sociálnej sieti, že prezidentská kancelária zavedie zmeny týkajúce sa úspory energií.

slovakia

left justify in out

Opatrenia sa budú týkať osvetlenia, vody i vykurovania. Dovody sú podľa Zuzany Čaputovej jasné – okrem toho, že dlhodobo čelíme klimatickej kríze, v súčasnosti nás ohrozuje aj energetická kríza.

 

Zo sveta: Rusi uviedli jadrové zbrane do stavu pohotovosti!

 

img

 

„Počas najbližšej vykurovacej sezóny bude preto znížená teplota v prezidentskom paláci o 1 až 2 stupne a do konca leta bude stlmené klimatizovanie spoločných priestorov," uviedla prezidentka a predstavila aj ďalšie opatrenia: „Ohrev teplej vody bude znížený na maximálne 50 stupňov Celzia a prezidentský palác bude v noci svietiť o 2 hodiny kratšie." Aj takéto drobné zmeny podľa Zuzany Čaputovej  môžu priniesť reálne úspory.

 

img


„Tieto opatrenia idú nad rámec toho, čo dlhodobo robíme v projekte Zelená kancelária, v rámci ktorého sa staneme prvou klimaticky neutrálnou verejnou inštitúciou do roku 2030. Verím, že sa k nám pridajú aj ďalší," vyslovila svoje želanie Zuzana Čaputová. 

 

Z domova: Eduard Heger: Fico ani Pellegrini nepatria do demokratickej a vyspelej krajiny!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies