Finálové zápasy Ligy majstrov a Európskej ligy sa majú odohrať koncom augusta

NETKY.SK • 17 Apríl 2020, 09:53 • 2 min
Finálové zápasy Ligy majstrov a Európskej ligy sa majú odohrať koncom augusta

Európska futbalová únia (UEFA) pracuje s konceptom ukončenia medzinárodných klubových súťaží v tejto sezóne až v závere augusta. Koncom leta by malo prebehnúť aj finále dvoch najväčších klubových súťaží Ligy majstrov a Európskej ligy. Definitíva by mala padnúť na videokonferencii svojho výkonného výboru 23. apríla.

slovakia

left justify in out

Schôdza pred konferenciou

Finále Ligy majstrov by sa malo odohrať v tureckom Istanbule 29. augusta a rozhodujúci súboj o titul v Európskej ligy v poľskom Gdansku o tri dni skôr. "Videokonferencia bude nasledovať po informačnej schôdzke generálnych tajomníkov všetkých 55 členských krajín UEFA, ktoré sa uskutoční v utorok 21. apríla. Témou bude možné pokračovanie domácich a európskych súťaží v období poznačenom koronavírusom," informoval oficiálny web UEFA.

 

img

 

Dva scenáre 
Situácia s pandémiou koronavírusu sa mení na dennej báze, ale momentálne existujú dva scenáre možného vyvrcholenia klubovej sezóny na európskych trávnikoch. Podľa prvého by sa štvrťfinálové a semifinále súboje odohrali v júli a auguste dosiaľ osvedčeným spôsobom na dva zápasy systémom doma-vonku. Podľa druhého scenára by sa štvrťfinále a semifinále hralo iba na jeden zápas po skončení ligových súťaží v jednotlivých európskych krajinách najlepšie v priebehu jedného týždňa na jednom mieste ako tzv. miniturnaj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA Europa League (@europaleague),

 

Liga majstrov

Štyria z ôsmich účastníkov štvrťfinále Ligy majstrov 2019/2020 sú už známi. Sú nimi PSG, Atlético Madrid, RB Lipsko a Atalanta Bergamo. Zostávajúci štyria štvrťfinalisti vzídu z odvetných zápasov osemfinále medzi dvojicami:

Juventus Turín - Olympique Lyon

Manchester City - Real Madrid

Bayern Mníchov - Chelsea

FC Barcelona - SSC Neapol

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA (@uefa_official),

 

Európska liga

Súťaž vyvrcholí bez obhajcu trofeje FC Liverpool, ktorý zostal na štíte Atlética Madrid. V Európskej lige je situácia komplikovanejšia a z časového hľadiska náročnejšia. Treba ešte odohrať všetky odvetné zápasy osemfinále plus na španielske a talianske tímy čakajú aj prvé súboje osemfinálove. Ide o stretnutia:

FC Sevilla - AS Rím

Inter Miláno - Getafe CF

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UEFA Europa League (@europaleague),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies