Prezidentka Rousseffová: Nebudeme tolerovať násilie na štadiónoch

NETKY.SK • 9 December 2013, 16:41 • 2 min
Prezidentka Rousseffová: Nebudeme tolerovať násilie na štadiónoch

BRASILIA - Prezidentka Dilma Rousseffová ostro odsúdila futbalové násilie na brazílskych štadiónoch, ktoré v nedávnom zápase najvyššej súťaže Atlético Paranaense - Vasco da Gama (5:1) vyústilo do ťažkých zranení troch fanúšikov.

slovakia

left justify in out

"Futbalové násilie na štadiónoch nemá svoje miesto. Aj v súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami sveta musíme rázne zakročiť, lebo násilie potláča v sebe všetko dobré, čo sa spája s futbalom ako najrozšírenejšou a najobľúbenejšou hrou v Brazílii," vyhlásila Dilma Rousseffová.

Podľa policajnej správy sa fanúšikovia oboch tímov Atlética aj Vasca da Gama začali po štvrťhodine hry biť a hádzať po sebe fľaše priamo v hľadisku štadióna Santa Catarina, keď domáci viedli 1:0. Ozbrojené zložky museli použiť helikoptéru na to, aby dostali od seba zurvalcov oboch táborov a mohli zraneným poskytnúť lekársku pomoc. Rozhodca musel prerušiť stretnutie a až po hodine nechal opäť pokračovať v hre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies