Prezidentka Čaputová sa poďakovala Arnoldovi Schwarzeneggerovi

NETKY.SK • 19 September 2020, 13:6 • 2 min
Prezidentka Čaputová sa poďakovala Arnoldovi Schwarzeneggerovi

BRATISLAVA - Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová sa poďakovala bývalej hollywoodskej ikone a exguvernérovi za štát Kalifornia Arnoldovi Schwarzeneggerovi.

slovakia

left justify in out

Arnold Schwarzenegger totiž inicioval zorganizovanie Rakúskeho klimatického summitu, ktorý sa konal v piatok vo Viedni. Bývalý herec pôvodom z Rakúska totiž vytvoril celosvetovú platformu v snahe urýchliť procesy v prijímaní ekologických riešeníPlatforma združuje firmy, vlády, samosprávy a rôzne organizácie ťahajúce za jeden povraz v oblasti trvalo udržateľného rozvoja.

 

Prezidentka vyzvdvihla Schwarzeneggerovu iniciatívu

"Som veľmi rada, že som dnes mohla hrdo vyhlásiť, že Slovensko je pripravené konať a chrániť životné prostredie," uviedla prezidentka vo svojom statuse na Instagrame. Témou tohto ročníka bol vzťah medzi klimatickou krízou a pandémiou COVID-19

 

img

 

Zároveň dodala, že slogan tohto úsilia dokonalo odzrkadľuje to, čo si naše životné prostredie vyžaduje: “Menej hovoriť a viac robiť.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Som rada, že som dnes mohla hrdo vyhlásiť, že Slovensko je pripravené konať a chrániť životné prostredie. 🌳 Pozdravujem z Viedne, kde vystupujem za Slovensko na konferencii @austrianworldsummit. 🇦🇹 🌏 Ide o samit, organizovaný iniciatívou Arnolda Schwarzeneggera, ktorý je platformou partnerstiev pre zelené riešenia – spája firmy, vlády, samosprávy a organizácie ťahajúce za jeden povraz v oblasti trvalo udržateľného rozvoja. Slogan tohto úsilia veľmi priamo vystihuje to, čo si naše životné prostredie vyžaduje: “Menej hovoriť a viac robiť.” Preto ma obzvlášť teší, že som vo svojom príspevku mohla vyzdvihnúť konkrétne opatrenia Slovenska na podporu zelenej ekonomiky, ktorými chceme dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2050 s využitím Eurofondov a Plánu obnovy. Zároveň je pre mňa dôležité, že môžeme byť súčasťou riešenia klimatickej krízy aj v rámci cesty k naplneniu cieľa prezidentskej kancelárie, byť prvým uhlíkovo neutrálnym úradom. #zuzanacaputova #prezidentka #vasaZuzana #austriandworldsummit #bepartofthesolutiom #actnow #Austria #Slovakia #environment #climatechange #safeenvironment #today

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

 

Mohlo by vás zaujímať: Štúdia priniesla nelichotivú prognózu pre oceány

 

Čo je cieľom tejto platformy?

Cieľom platformy, ktorú založil Arnold Schwarzenegger, je hľadať efektívne riešenia pri ochrane životného prostredia, ako aj urýchliť procesy na zastavenie globálneho otepľovania.

 

Zároveň sa snaží motivovať čo najviac ľudí k tomu, aby sa stali súčasťou riešení a Zem tak mohla začať písať novú kapitolu dejín s dôrazom na klimatické opatrenia.

 

 

Vytvára priestor pre diskusie na tých najvyšších úrovniach, kde sa stretávajú a rokujú vrcholoví predstavitelia vlád či lídri obchodných spoločností. Ide o aktívnu snahu zavádzať „zelené riešenia“ pre nás všetkých.  

 

Prečítajte si viac: Zuzana Čaputová bude mať takúto špeciálnu strechu

 

Bývalý herec je dnes aktivistom za zelenú planétu

Drvivá väčšina ľudí pozná Schwarzeneggera ako herca z akčných filmov, či bývalého guvernéra Kalifornie, avšak už málokto vie, že tento emigrant sa naplno venuje klimatickým zmenám a ochrane životného prostredia.

 

img

 

Aj napriek tomu, že si už pár rokov užíva čas na dôchodku, intenzívne sa venuje tejto problematike a zeleným riešeniam. Ťažké a neeokologické autá vymenil za bicykel a tak sa snaží prispieť aj svojou troškou k zníženiu emisií. 

 

Súvisiaci článok: Pre prírodu sa črtá toto dôležité riešenie

 

Jeho pôsobenie v kresle guvernéra štátu Kalifornia prispelo k ekologickému a ekonomickému rozvoju tohto federálneho štátu. O čom svedčí aj skutočnosť, že ak by bola Kalifornia samostatným štátom, dnes je siedmou najbohatšou krajinou sveta, na čom má "legendárny Arnie" nemalú zásluhu.

 

 

Podarilo sa mu totiž pretransformovať tunajšie hospodárstvo na ekologickejšie, čo výrazne zlepšilo ekonomickú situáciu v tomto federálnom štáte. 

 

Na sociálnych sieťach pravidelne upozorňuje na neekologickú politiku súčasnej vlády, ako aj na riziká spojené pandémiou koronavírusu. Vo svojich statusoch pravidelne ľudí vyzýva k noseniu rúšok. Vo všeobecnosti je považovaný za najúspešnejšieho emigranta na svete.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona