Prezident Zeman o zostrelení lietadla: Fakty ukazujú na separatistov

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 15:46 • 2 min
Prezident Zeman o zostrelení lietadla: Fakty ukazujú na separatistov

PRAHA - K názoru, že zostrelenie civilného lietadla malajzijských aerolínií so zhruba troma stovkami cestujúcich na palube je dielom proruských rebelov, sa prikláňa aj český prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

„Fakty ukazujú ďaleko viac na proruských separatistov,“ vyhlásil Zeman po stretnutí s ministrami. Bola to jeho vôbec prvá cesta na rokovanie súčasnej vlády.

 

Premiér Bohuslav Sobotka povedal, že Rusko musí predovšetkým zastaviť dodávky zbraní separatistom na východe Ukrajiny. „Je nutné také prímerie, ktoré umožní voľný pohyb medzinárodných expertov v mieste, kde ku tragédii došlo,“ povedal predseda českej vlády. 

 

Zeman však na rokovanie koaličnej vlády vyrazil predovšetkým z iného dôvodu: aby jej odporučil viacej sa sústrediť na ekonomickú diplomaciu. A pridal aj radu, akým smerom by sa mala vláda podľa neho viacej dívať - do strednej Ázie. „Vzhľadom k svojmu surovinovému bohatstvu je zaujímavým partnerom pre Českú republiku,“ je presvedčený prezident. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies