Prezident USA Donald Trump vyhlásil, že IS už prišlo o všetky územia v Sýrii

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 18:38 • 2 min
Prezident USA Donald Trump vyhlásil, že IS už prišlo o všetky územia v Sýrii

WASHINGTON - Islamský štát (IS) prišiel podľa oficiálnych informácii už o všetky strategické časti na území Sýrie. Počas dnešného dňa prišla s touto informáciou tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie hovorkyne Bieleho domu Sarah Sandersovej.

slovakia

left justify in out

Sandersová sa pred novinármi vyjadrila, že "územný kalifát bol v Sýrii odstránený". Hovorkyňa Bieleho domu tým myslela IS, ktorý od roku 2014 okupoval územia v Iraku a Sýrii.

 

img

 

Samotný Trump sa takisto vyjadril k "100-percentnej" porážke IS v Sýrii a ukázal novinárom mapy daného regiónu, zobrazujúce pôvodný a terajší stav. Už počas uplynulých dní avizoval prezident USA definitívnu porážku IS v Sýrii.  

 

 

Američanmi podporované Sýrske demokratické sily (SDF) pod vedením Kurdov pokračovali počas dnešného dňa v bojoch s militantami IS v poslednej enkláve tohto radikálneho hnutia pri východosýrskej dedine Bághúz. "Naďalej prebiehajú sporadické ozbrojené zrážky so zvyškami teroristov z Dáišu," vyhlásil pre DPA veliteľ SDF Adnán Afrín, pričom použil arabskú skratku staršieho názvu IS. Príslušníci SDF však už oslobodili celý Bághúz, a tým aj poslednú baštu IS v Sýrii.

 

img

 

Mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) však uviedla, že malé skupiny džihádistov sa naďalej skrývajú v miestnych jaskyniach a tuneloch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies