Prezident rokoval so zástupcami ZAP, podporí duálne vzdelávanie

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 16:55 • 2 min
Prezident rokoval so zástupcami ZAP, podporí duálne vzdelávanie

BRATISLAVA - Zástupcovia Zväzu automobilového priemyslu (ZAP) SR a slovenských automobiliek sa vo štvrtok stretli s prezidentom SR Andrejom Kiskom. Ten im prisľúbil pomoc pri napĺňaní legislatívy o duálnom vzdelávaní.

slovakia

left justify in out

"Dohodli sme sa hlavne pre oblasť duálneho vzdelávania o konkrétnej pomoci pána prezidenta, aby náhodou nedošlo k tomu, že to duálne vzdelávanie sa nebude rozvíjať tak, ako je to definované v zákone o strednom odbornom vzdelávaní a tak, aby sme skutočne aj túto cestu prípravy pracovnej sily vedeli zabezpečiť," informoval po stretnutí prezident ZAP Juraj Sinay.


"Najdôležitejšia téma bola duálne vzdelávanie a príprava kvalifikovaných pracovných síl na trhu práce na Slovensku," konštatoval šéf ZAP. Podľa Sinaya tu legislatíva je, len ju treba naplniť a uviesť do života tak, aby všetky veci, ktoré sú definované v zákone, mohli byť realizované. "Prezident naznačil, že bude hľadať cesty na to, aby sa aj on zapojil do tohto procesu," dodal Sinay.


Ako ďalej informoval šéf ZAP, stretnutie bolo len informatívne, firmy a členovia Zväzu automobilového priemyslu oboznámili Andreja Kisku so svojimi plánmi. Zástupcovia zväzu a slovenských automobiliek rokovali s prezidentom aj o aktuálnych otázkach rozvoja a konkurencieschopnosti automobilového priemyslu na Slovensku.


Ďalšími témami boli rozvoj aplikovaného výskumu a inovácií, pomoc subdodávateľom, elektromobilita, či alternatívne zdroje energií. Posledná oblasť bola zameraná na ceny energií, ktoré sú podľa Sinaya na Slovensku relatívne vysoké v porovnaní s ostatnými krajinami. "To boli ťažiskové témy a oblasti, o ktorých sme s pánom prezidentom hovorili," uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies