Prezident: Kremnická mincovňa je dôkazom,že aj štátna spoločnosť môže byť úspešná

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 17:08 • 2 min
Prezident: Kremnická mincovňa je dôkazom,že aj štátna spoločnosť môže byť úspešná

KREMNICA - Kremnická mincovňa je svetovým unikátom a zároveň dôkazom, že aj štátna spoločnosť môže byť úspešná. Počas dnešnej návštevy Kremnice to uviedol prezident SR Andrej Kiska. Okrem iného ocenil aj to, že Slovensko sa prostredníctvom jej výrobkov dostalo do 60 krajín sveta.

slovakia

left justify in out

"Tomuto podniku, ktorý vlastní ministerstvo financií, sa nesmierne darí, je ziskový. Je veľmi dobrou ukážkou toho, že aj spoločnosť, ktorá je vlastnená štátom, dokáže byť úspešná, pokiaľ je manažment zapálený a má dôveru, tak skutočne aj táto spoločnosť dokazuje, že sa to dá," povedal prezident.

 

Kiska pri dnešnej návšteve Kremnice priznal, že v tomto meste je po prvý raz. Zároveň ho označil za "skrytý poklad" a vyzdvihol jeho krásu a históriu. "Ročne sem príde okolo 45.000 turistov, ale, žiaľ, strávia tu veľmi krátku dobu. Jedna z výziev a možností rozvoja tohto mestečka je práve turistický ruch a ukážka toho, čo tu všetko skutočne je," poznamenal Kiska.

 

S primátorom Kremnice Alexandrom Ferenčíkom hovorila hlava štátu aj o problémoch, ktoré toto mesto a okolie trápia. Jedným z nich je aj zlá dostupnosť zdravotnej starostlivosti. Kremnica je podľa jeho slov jednou z ukážok, ako v tomto smere zlyháva štát.

 

"S týmto problémom sa stretávam na celom Slovensku a preto som skutočne rád, že vláda si postavila ako jednu z priorít zdravotníctvo. V najbližšom období budem sedieť s ministrom zdravotníctva a pýtať sa na všetky problémy, ktoré tieto mestečká trápia," dodal Kiska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies