Prezident FIFA sa opätovne vyslovil za rozšírenie počtu účastníkov MS

NETKY.SK • 6 September 2016, 14:26 • 2 min
Prezident FIFA sa opätovne vyslovil za rozšírenie počtu účastníkov MS

ŽENEVA - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino sa opäť vyslovil za rozšírenie počtu účastníkov majstrovstiev sveta zo zúčasných 32 na 40.

slovakia

left justify in out

"Môj názor o šampionáte so 40 tímami sa nezmenil," uviedol švajčiarsky funkcionár pred valným zhromaždením Európskej klubovej asociácie (ECA). O tejto téme, ako i o možnom udelení MS celému regiónu sa bude diskutovať na zasadnutí exekutívy 13. a 14. októbra v Zürichu. "Všetko je otvorené," poznamenal Infantino, ktorý s touto agendou vstupoval už do boja o prezidentské kreslo.

 

Šéf FIFA si vie predstaviť spoločnú kandidatúru USA, Mexika a Kanady na usporiadanie MS 2026. "Neexistuje žiaden limit pre veci, ktoré sú osožné futbalu," doplnil bývalý generálny sekretár UEFA, ktorý zdôraznil pozitívny efekt rozšírenia počtu účastníkov EURO na 24. To podľa neho vyvolalo v mnohých krajinách entuziazmus. "Musíme si uvedomiť, že takéto turnaje sú viac než len futbalové šampionáty. Sú to spoločenské podujatia, ktoré majú vplyv na celý svet," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies