Preteky univerzitných osemveslíc na Temži v Londýne ohrozil nález vojnovej bomby

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 07:12 • 2 min
Preteky univerzitných osemveslíc na Temži v Londýne ohrozil nález vojnovej bomby

LONDÝN - Tradičné preteky osemveslíc z britských univerzít Oxford a Cambridge na Temži v Londýne dnes ohrozil nález nevybuchnutej bomby z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Bombu našli pod hladinou na chelsejskom brehu rieky len niekoľko metrov od štartovacej línie a chvíľu nebolo isté, či sa obľúbené preteky vôbec uskutočnia.

 

Policajný komisár Tracy Stephenson následne oznámil, že námorná policajná jednotka bombu bezpečne odstránila a pretekom nič nebráni.

 

Londýn bol za vojny silno bombardovaný, osobitne v rokoch 1940 a 1941 bombardovali nacistické lietadlá intenzívne civilné i priemyselné ciele. Nevybuchnuté bomby sa preto ešte stále príležitostne objavia, zvyčajne pri stavebných prácach.

 

Preteky univerzitných osemveslíc s kormidelníkom pochádzajú z roku 1829, od roku 1836 sa konajú v Londýne vždy okolo Veľkej noci. Na brehoch ich zvyknú sledovať davy fanúšikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies