Pretekár Konôpka bude cez zimu reprezentovať v Ázii, chce sa dostať na 24 hodinovku do Le Mans

NETKY.SK • 18 Október 2016, 14:27 • 2 min
Pretekár Konôpka bude cez zimu reprezentovať v Ázii, chce sa dostať na 24 hodinovku do Le Mans

BRATISLAVA - Automobilový pretekár Miro Konôpka a jeho tím ARC Bratislava budú aj túto zimu reprezentovať Slovensko v ázijskej Le Mans Sérii. Od konca októbra až do konca januára zabojuje o štart na najprestížnejšej 24-hodinovke Le Mans na štyroch okruhoch v Ázii.

slovakia

left justify in out

Už o týždeň bude celý tím ARC Bratislava na ceste do čínskeho Hongkongu, neďaleko ktorého leží okruh Ču-chaj. Technika v podobe dvoch prototypov kategórie LMP3 je už v najľudnatejšej krajine sveta, jej cesta do Číny trvala mesiac.

 

Dva stroje LMP3 Ginetta-Nissan mohli diváci vidieť v boxoch tímu ARC Bratislava aj na Veľkej cene SR v auguste na Slovakia ringu. V jednej bude štartovať Miro Konôpka s dvoma britskými pretekármi Simpsonom a Burkeom. V druhej žltej "placke" v slovenských farbách sa budú počas sezóny striedať Lotyš Calko a Austrálčan Muston.

 

V triede LMP3 bude ďalších osem prototypov, boj o prvenstvo tak bude poriadne náročný. Po úvode na okruhu Ču-chaj v Číne sa na začiatku novembra bude jazdiť pod slávnou horou Fudži v Japonsku, po novom roku je na rade thajský Buriram. O tom, kto si vybojuje postup na 24-hodinovku do francúzskeho Le Mans, sa definitívne rozhodne na konci januára na okruhu Sepang v Malajzii.

 

Ginetta LMP3 Nissan je prototyp, ktorý vlani vyhral kategóriu LMP3 v európskej Le Mans Sérii. Disponuje päťlitrovým štvorvalcom Nismo s výkonom 420 konských síl.

 

Miro Konôpka sa po ročnom kraľovaní Štefana Rosinu opäť teší zo zisku cenného ESET V4 Cupu. Nadnárodný okruhový pohár získal po tretí raz v jeho štvorročnej histórii. Definitívne potvrdenie úspechu prišlo v poslednom kole v poľskej Poznani. Okrem víťazstva v celkovom hodnotení ESET V4 Cup sa 54-ročný Bratislavčan môže tešiť aj z triumfu v Eset Endurance Cupe.

"Táto sezóna bola poriadne dlhá," zhodnotil po návrate z Poľska Miro Konôpka.

 

"Po náročných pretekoch v Blancpain GT Series, kde sme s našim tímom ARC Bratislava skončili na solídnom 4. mieste, sme jazdili AM Cup a boli dvakrát na pódiu v Monze a Silverstone. Chcel som potvrdiť aj zisk titulu doma. Na posledných pretekoch v Poľsku sa mi to napokon podarilo, čo ma veľmi teší. Takže okrem slovenského a zónového titulu (FIA CEZ Trophy) som získal aj celkové prvenstvo v ESET V4 Cupe, s čím som po prvej polovici sezóny veru nerátal. V tej konkurencii s mladými jazdcami je to z roka na rok náročnejšie, o to viac si tento úspech vážim," dodal Konôpka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies