Premiér: Sme pri stole, pri ktorom sa prijímajú zásadné rozhodnutia

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 06:42 • 2 min
Premiér: Sme pri stole, pri ktorom sa prijímajú zásadné rozhodnutia

BRATISLAVA - Slovensko sa vďaka svojmu 10-ročnému členstvu v Európskej únii nachádza pri stole, pri ktorom sa prijímajú zásadné rozhodnutia, ktoré ovplyvňujú budúcnosť Európy a v mnohých prípadoch aj ďalších regiónov sveta. Vo svojom príhovore počas dnešného slávnostného galavečera v historickej budove Slovenského národného divadla to uviedol premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Je zjavné, že EÚ nám otvorila nové možnosti. Približne 80 percent verejných investícií na Slovensku je financovaných z európskych peňazí," pripomenul, pričom spomenul vybudovanie ciest či rekonštrukciu škôl.
      

Zaželal, aby členstvo v únii naďalej spájalo a prispievalo k zlepšovaniu životnej úrovne ľudí a aby únia naďalej bola prostriedkom mieru, stability a prosperity.
      

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška poznamenal, že Slovensko sa stalo súčasťou Európy a Európa sa už stala súčasťou Slovenska v hlavách a srdciach ľudí. Ako dodal, nebol to jednoduchý a ľahký proces.
      

"Európska vlajka je asi jediné miesto, kde ľavičiari dokážu povedať, že modrá je dobrá a európska vlajka je zároveň miesto, kde pravičiari dokážu povedať, že žltá hviezda - už nie na červenom podklade - je v poriadku. Európska vlajka ako keby symbolizovala to, že pokiaľ ide o Európu, držíme na Slovensku všetci spolu," uviedol v príhovore.
      

Európa podľa Pašku potrebuje dialóg, ktorý nemôže byť oddelený od občanov. "Nemôžeme byť hluchí požiadavkám našich ľudí. Tí chcú dôstojný a slušný život, v ktorom sa budú môcť bezpečne postarať o svoje rodiny. Ľudia jednoducho chcú sociálnu Európu, lebo iba taká Európa môže byť tým, čo sa spieva v Beethovenovej deviatej symfónii - ódou na radosť," deklaroval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies