Ako robí koala? Ostaneš v šoku

NETKY.SK • 31 Január 2020, 18:18 • 2 min
Ako robí koala? Ostaneš v šoku

Pravdepodobne nás ani nenapadlo rozmýšľať nad tým, ale viac užívateľov sociálnych sietí momentálne šokujú zvuky, ktoré koaly vydajú.

slovakia

left justify in out

Koala je jedným zo symbolov Austrálie. Tento rozkošný medvedík si svojím milým výzorom získal srdcia miliónov ľudí po celom svete. Aj preto nás šokujú nedávne zábery z Austrálie, keď pri požiari umieralo milióny zvierat, medzi nimi aj koaly.

 

 

Takto lákajú samičky

Z nejakého dôvodu totiž, ako píše IFL Science, predpokladali, že koala bude vydávať milé tiché či slabé zvuky. To si myslel aj užívateľ Twitteru, ktorý zdieľal video koaly. Tento zvuk vydávajú samce koaly, keď lákajú samičku. 

 

Koaly ale v skutočnosti vydávajú mnoho zvláštnych zvukov. Dokážu tiež vydávať vysoký pískľavý škrekot.

 

Naša predstava o zvieratách a zvukoch, ktoré vydávajú, môže byť zásadne skreslená. Pri lepšom zamyslení by nás však tieto zvuky vôbec nemali udivovať, práve naopak.

 

Pre koaly je životne dôležité nájsť a prilákať samičku k páreniu, či to, aby dokázali vydávať hlasné varovania v prípade nebezpečenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies