Premiér Fico: V4 je životaschopné združenie štyroch úspešných krajín

NETKY.SK • 7 September 2016, 09:25 • 2 min
Premiér Fico: V4 je životaschopné združenie štyroch úspešných krajín

KRYNICA/BRATISLAVA – Vyšehradská skupina (V4) je podľa premiéra SR Roberta Fica životaschopné združenie štyroch úspešných krajín. Uviedol to po dnešnom stretnutí premiérov Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska v poľskom meste Krynica.

slovakia

left justify in out

"Prešli sme jedinečnými transformačnými skúsenosťami a máme čo ponúknuť už aj my. Keďže sme úspešné krajiny v rámci Európskej únie, nechceme byť len pasívnymi pozorovateľmi toho, čo sa v Európe deje, ale, naopak, chceme sa aktívne podieľať na tvorbe európskych politík," zdôraznil Fico s tým, že za tento suverénny postoj je V4 v poslednom čase kritizovaná a často aj ohováraná.

 

Podľa poľskej premiérky Beaty Szydlovej je V4 dôležitým subjektom, ktorý má nielen veľké ambície a potenciál, ale je to zoskupenie krajín, ktoré majú riešenie pre EÚ, aby sa stala lepšou a bola bližšie Európanom.

 

"Vyšehradská skupina je najlepšie rozvíjajúca sa časť krajín v EÚ. Chceli by sme určovať a tvoriť budúcnosť EÚ. Chceme, aby EÚ bola silnejšia, výkonnejšia a riešila problémy občanov," zdôraznila Szydlová.

 

Podotkla, že reformy sú podľa nej potrebné, aby bolo možné hovoriť o tom, že EÚ sa rozvíja a je veľkým subjektom, ktorý má šancu byť konkurencieschopným na svetovej politickej scéne a hospodárskych trhoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies