Čo sa stalo? V Belgicku zmizla prvá voľne žijúca vlčica po sto rokoch

NETKY.SK • 11 Október 2019, 15:00 • 2 min
Čo sa stalo? V Belgicku zmizla prvá voľne žijúca vlčica po sto rokoch

​Belgickí ochrancovia prírody vypísali odmenu 30-tisíc eur za informácie, ktoré by pomohli odhaliť príčinu zmiznutia vlčice, ktorá sa v tejto krajine ako prvá zástupkyňa svojho druhu objavila prvýkrát po sto rokoch. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Samica vlka, ktorú ekológovia pomenovali Naya, sa na snímkach z fotopascí objavila naposledy v máji a ekológovia majú podozrenie, že ju zastrelili lovci, najskôr spolu s malými vĺčatami.

 

Vlčica, ktorá sa zrejme narodila v Nemecku, sa v belgickej voľnej prírode objavila vlani v januári. Neskôr sa k nej pripojil samec.

 

Hoci ekológovia nemajú žiadny hmatateľný dôkaz, že vlčica zahynula, je to podľa nich takmer isté vzhľadom na to, že zviera už niekoľko mesiacov nezachytila ​​žiadna z hustej siete lesných fotopascí. Vlčí samec August sa teraz vo flámskej provincii Limburg pohybuje osamotene.

 

 

Tri ekologické organizácie pôvodne ponúkli za informácie o vlčici 20-tisíc eur, vo štvrtok ale nemenovaný belgický podnikateľ sumu navýšil o ďalších 10-tisíc eur.

 

"Všetko napovedá tomu, že verejnosť už nechce tolerovať, že si niektorí ľudia strhávajú na seba štátne právo rozhodovať o tom, ktoré zviera bude žiť," napísali zástupcovia jednej z iniciatív Bird Protection Flanders. Spolok flámskych poľovníkov potom vo vyhlásení pre médiá označil obvinenia ekológov za "škandál".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies