LOH 2020: Lukáš Klein a Filip Polášek končia vo štvorhre pred bránami štvrťfinále. Rozhodovalo sa až v tajbrejku!

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 08:51 • 2 min
LOH 2020: Lukáš Klein a Filip Polášek končia vo štvorhre pred bránami štvrťfinále. Rozhodovalo sa až v tajbrejku!

TOKIO - Premiéra pod piatimi kruhmi sa pre dvojicu tenisovej štvorhry v zložení Lukáš Klein a Filip Polášek skončila už v osemfinále. Našich reprezentantov zastavil pár Austin Krajicek, Tennys Sandgren 7:6 (2), 2:6, 5:10 v zápasovom tajbrejku.

slovakia

left justify in out

Zápas trval 88 minút a Američania premenili prvý mečbal pri svojom podaní. Prehrou vo štvorhre sa ukončilo pôsobenie Slovákov na tokijskom olympijskom turnaji v tenise. Norbert Gombos aj Lukáš Klein sa predtým obaja rozlúčili už v 1. kole dvojhry.

 


Slovenské duo vyhralo prvý set zásluhou stopercentného podania a sústredeného výkonu v tajbrejku. Trikrát v ňom získali bod pri servise Američanov a zvíťazili 7:2. V druhom sete však dvakrát prišli o svoje podanie a výsledkom bola naoko hladká prehra 2:6. V rozhodujúcom zápasovom tajbrejku v úvode Slováci viedli 3:1, ale nádejný náskok si neudržali.

 

img

 

Američania vzápätí otočili na 3:4. Od stavu 4:4 získal americký tandem štyri body za sebou a 8:4 už bol dostatočný náskok. V závere si Krajicek a Sandgren víťazstvo postrážili a premenili prvý mečbal pri svojom podaní.

 

Porazili Medvedeva 
Dvadsaťtriročný Lukáš Klein a 36-ročný deblový špecialista Filip Polášek sa v Tokiu dočkali jedného víťazstva. V 1. kole si poradili so štvrtým nasadeným ruským párom Aslan Karacev, Daniil Medvedev 7:5, 6:4. Olympijský tenisový turnaj sa hrá na tvrdom povrchu v Ariake Tennis Park.

 

img


Štvorhra mužov - 2. kolo (osemfinále):
Lukáš Klein, Filip Polášek (SR) - Austin Krajicek, Tennys Sandgren (USA) 7:6 (2), 2:6, 5:10 - zápasový tajbrejk
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies