Premiér: Bezpečnosť Slovenska nie je bezprostredne ohrozená

NETKY.SK • 14 November 2015, 12:20 • 2 min
Premiér: Bezpečnosť Slovenska nie je bezprostredne ohrozená

BRATISLAVA – Bezpečnosť Slovenska nie je ohrozená bezprostredným útokom. Musíme ale prijímať preventívne opatrenia, ktoré budú naberať na intenzite, vyhlásil na tlačovej besede v súvislosti s piatkovými teroristickými útokmi v Paríži premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Našou povinnosťou je upokojovať situáciu, ale nebudeme ignorovať bezpečnostné riziká. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme občanov ochránili," zdôraznil. Podľa informácií, ktoré má, medzi obeťami útokov v Paríži nie sú občania SR.


Premiér na dnes zvolal rokovanie Bezpečnostnej rady SR. Rada bude rokovať permanentne, lebo sa môžu vyskytnúť udalosti, ktoré bude potrebné riešiť. Od vývoja udalostí a zistených informácií budú závisieť prijaté opatrenia. Ako povedal premiér, slzy a špekulácie musia teraz počkať, musia nastať razantné opatrenia vo vzťahu k Slovensku. Francúzi Slovensko požiadali o spoluprácu pri identifikovaní použitých zbraní a cez odtlačky prstov o identifikáciu útočníkov.


Premiér informoval, o krokoch, ktoré už od polnoci slovenská strana urobila. "Zvýšili sme monitorovanie hraníc a predovšetkým slovensko-ukrajinskej hranice. Aktivizovali sme všetky zložky, ktoré boli trénované na vyslanie pomáhať na maďarskej hranici. Každý nelegálny migrant bude zadržaný, nemôžeme si dovoliť žiadnu mieru rizika,“ vyhlásil Fico. Podľa Fica monitorujú záchytné tábory, ako aj tábor v Gabčíkove. "Ľudia v táboroch nesmú ohrozovať ani seba, ani občanov SR. Tiež sa sústreďujeme sa na rôzne cudzie komunity na území SR a ich možnú radikalizáciu. Budem tiež žiadať viac cvičení bezpečnostných zložiek a informácií od spravodajských služieb a ich spoluprácu so zahraničím," dodal, Fico.


Zároveň premiér uviedol, že minister vnútra Robert Kaliňák ho informoval, že budú prijaté ďalšie opatrenia, a to na masových športových a kultúrnych podujatí a bude posilnená bezpečnosť. Bezpečnostné opatrenia sú aj pri objektoch zvláštneho významu (napríklad atómové elektrárne) a posilnila sa ochrana zastupiteľských úradov na území SR. Spravodajské služby monitorujú pravicový extrémizmus, informoval Fico.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies