Ministerka Milanová je pripravená rokovať o ďalšej pomoci pre kultúru

NETKY.SK • 27 Október 2021, 11:14 • 2 min
Ministerka Milanová je pripravená rokovať o ďalšej pomoci pre kultúru

BRATISLAVA - Podľa političky sa ďalšie diskusie budú odvíjať od situácie spojenej s pandémiou COVID-19.

slovakia

left justify in out

Aj v takzvaných čiernych okresoch môžu byť kultúrne inštitúcie stále otvorené pre zaočkovaných návštevníkov. Po rokovaní vlády to v súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou pripomenula ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO). Zdôraznila, že ak by sa situácia naďalej zhoršovala a vyžadovala si ďalšie obmedzenia, rezort je pripravený otvoriť diskusiu o možnej ďalšej pomoci. 

 

img

 

"Samozrejme, uvidíme, ako sa situácia vyvinie, či bude eskalovať. Ak by prišlo k ďalším obmedzeniam subjektov v kultúre a kultúrno-kreatívnom priemysle (KKP), sme pripravení sa rozprávať o tom, či ďalšiu pomoc ešte otvoríme alebo nie," povedala.

 

Prečítajte si tiež: Maďari pomôžu s obnovou slovenských kostolov. Natália Milanová to víta

 

Verí však, že pri nastavení kultúrneho COVID semaforu sa nezopakuje situácia spred roka a pandemická situácia nebude mať taký drastický dosah na kultúru a jej aktérov ako vlani. Ministerka dodala, že v rámci všetkých doterajších schém pomoci vyplatili pracujúcim v oblasti kultúry a kreatívneho priemyslu okolo 80 miliónov eur. Pripomenula tiež, že do konca novembra je aktívna výzva pre takzvané jednoosobové s. r. o. a malé a mikropodniky v kultúrno-kreatívnom priemysle. K piatku (22. 10.) v rámci nej vyplatili už vyše 1,7 milióna eur.

 

 

Vláda v stredu schválila aktualizované rozdelenie okresov podľa stupňa rizikovosti šírenia ochorenia COVID-19. Do pásma 3. stupňa ohrozenia (čierna farba) sa od pondelka dostane 24 okresov, 39 okresov bude v 2. stupni ohrozenia (bordových). V červenej fáze, ktorá zodpovedá 1. stupňu ohrozenia, bude 8 okresov, rovnako 8 okresov sa bude nachádzať v stupni ostražitosti (oranžová).

 

Možno vás zaujme: Ministerka kultúry odvolala riaditeľa Múzea SNP

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies