Premiér a poprední belgickí politici čelia anonymným hrozbám

NETKY.SK • 23 Január 2015, 06:52 • 2 min
Premiér a poprední belgickí politici čelia anonymným hrozbám

BRUSEL - Viacero popredných osobností belgického politického života dostalo anonymné hrozby naznačujúce, že sú v ohrození života.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes belgická televízna a rozhlasová stanica RTBF. Medzi politikmi, ktorí čelia vyhrážkam, je aj predseda vlády Charles Michel a líder nacionalistického hnutia Nová flámska aliancia (N-VA) Bart De Wever, ktorého strana sa netají protiimigrantskými náladami.    
      

Polícia sprísnila ochranu potenciálne ohrozených politikov a tajná služba spolu s federálnym Úradom pre koordináciu a analýzu hrozieb (OCAM) vyhodnocujú súvisiacu bezpečnostnú situáciu hodinu po hodine.
      

Premiér údajne čelí hrozbám a má sprísnenú ochranu už niekoľko týždňov. Dôkazom je viacero obálok s nábojmi, ktoré dostal od neznámych adresátov. Členovia belgickej federálnej vlády, s výnimkou premiéra, zatiaľ nenahlásili priame hrozby. Počas najbližších dvoch týždňov však budú všetci preventívne podliehať zvýšenému, tretiemu stupňu ochrany, na štvorstupňovej škále.
      

Po minulotýždňovom rozbití teroristickej bunky, ktorá podľa vyšetrovateľov chystala útoky v Bruseli, sa zvýšená ochrana vzťahuje aj pre vládne budovy a súdy v hlavnom meste Belgicka. Pod dozorom sú aj niektoré židovské inštitúcie a ozbrojení vojaci patrolujú aj v okolí budov inštitúcií Európskej únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies