Prehľad politických strán: Most-Híd

NETKY.SK • 11 November 2019, 18:15 • 2 min
Prehľad politických strán: Most-Híd

BRATISLAVA - Most-Híd je občianska strana, ktorá bola založená v roku 2009. Je založená na princípoch občianskej rovnosti a spolupráce a na ich základe ponúka alternatívu pre všetkých občanov, ktorí chcú žiť, pracovať a podnikať v pokoji a bezpečí.

slovakia

left justify in out

Svetonázor strany Most-Híd čerpá z dvoch zdrojov: zo slobody jedinca a zo sily spoločenstva. Tieto dva zdroje sú navzájom späté, spája ich spoločná práca a silné spoločenstvo, ktoré zabezpečuje slobodu jedinca. Strana podporuje tie prirodzené spoločenstvá, ktoré sú základným ohnivkom spoločnosti – rodina, kultúrne, etnické, náboženské a iné spoločenstvá, mestá a obce, regióny.

 

img

 

Prioritou strany Most-Híd je hospodárska politika, problematika zamestnanosti, poľnohospodárstvo, právny štát, ochrana životného prostredia, školstvo a zdravotníctvo. Základnými hodnotami, ktoré sú zahrnuté v programe strany sú spoločenská solidarita, Európa a svet, demokrtické zásady a občianska vízia.

 

Predsedom strany je Béla Bugár, ktorý v súčasnosti zastáva aj post podpredsedu NRSR a poslanca NRSR. K hlavným politikom strany patria ešte v súčasnosti traja ministri, a to konkrétne minister spravodlivosti SR Gábor Gál, minister životného prostredia SR a podpredseda vlády SR László Sólymos, a minister dopravy SR a zároveň člen predsedníctva Mostu-Híd Arpád Érsek. 

 

img

 

"Most-Híd sa stavia na stranu tých, ktorí sú slabí, ale sú v práve. Budeme sa snažiť o zabezpečenie sociálnych istôt pre všetkých občanov Slovenska bez ohľadu na ich regionálny, resp. spoločenský hendikep. Jedným z najpozitívnejších momentov v novodobej histórii Slovenska bol vstup do EÚ a členstvo v eurozóne. Chceme byť účastní na ochrane a rozvíjaní našich spoločných európskych hodnôt."

 

img

 

Strana je presvedčená, že demokracia je jedinou cestou vpred. Preto sa snaží pracovať na tom, ako ju zlepšiť, a nie na tom, za čo ju treba zameniť. Most-Híd je založená na princípoch občianskej rovnosti a spolupráce a na ich základe ponúka alternatívu pre všetkých občanov, ktorí chcú žiť, pracovať a podnikať v pokoji a bezpečí.

 

Transparentný účet strany pre voľby 2020.

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies