Rezort obrany obhajuje nákup cukroviniek za 200 tisíc eur pre vojakov NATO

NETKY.SK • 30 August 2022, 08:29 • 2 min
Rezort obrany obhajuje nákup cukroviniek za 200 tisíc eur pre vojakov NATO

BRATISLAVA - Na nákup ako prvý upozornil na sociálnej sieti bývalý predseda Bratislavského samosprávneho kraja Vladimír Bajan.

slovakia

left justify in out

Politik zverejnil aj zmluvu, ktorá je prístupná aj verejnosti v Centrálnom registri zmlúv. Nákup ministerstva obrany sa týkal vojenského objektu Lešť, kde má podobne ako na Sliači, vyrásť kontajnerové mestečko pre vojakov z NATO. Tí nás majú chrániť pred vojnou na Ukrajine. Príslušníkov ozbrojených síl má byť v mestečkách 3 000. Vláda Eduarda Hegera na to vyčlenila z rozpočtu 35 miliónov eur. 

 

img

 

Zmluvu uzavrelo Ministerstvo obrany SR s firmou GLOBUS so Zvolena. Za sumu 214 518,46 € má dodať cukrovinky, hrozienka, či oriešky, müsli, ale i detské šampanské.  Na to, že rôzne zmluvy nie sú v súvislosti s kontajnerovými mestečkami údajne v poriadku, upozorňuje aj opozičný politik z Hlasu, Matúš Šutaj Eštok. Viac sa dozviete tu: Naď: Šutaj Eštok o mestečku pre vojakov klame!

 

img

 

Vyjadrenie ministerstva

 

„V súčasnosti je vo VVP Lešť vyše tisíc spojeneckých vojakov, okrem toho priestor využívajú aj zložky ministerstva vnútra (hasiči a policajti), SIS či naše vojenské jednotky, ktorým je zabezpečená strava. Priestor tiež navštevujú zahraničné návštevy vrátane VIP osôb, ktoré navštevujú vojakov pôsobiacich v rámci jednotky NATO. Denne tak hovoríme v priemere o 1 500 osobách,“ vysvetlila Kovaľ Kakaščíková z komunikačného odboru Ministerstva obrany SR.

 

Prečítajte si aj: Neuveríte, koľko už stojí elektrina! Kto je najviac ohrozený energetickou chudobou?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies