Predstaničný park už nebude strašiť turistov, ani miestnych obyvateľov

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:30 • 2 min
Predstaničný park už nebude strašiť turistov, ani miestnych obyvateľov

Predstaničný park už nebude strašiť turistov, ani miestnych obyvateľov

slovakia

left justify in out

img

Predstaničný park v meste Poprad bol dlhé roky hanbou mesta, dnes je zrekonštruovaný, zdobia ho nové lavičky a vyriešil sa aj problém s vranami, ktoré znepríjemňovali priechod k železničnej stanici.
Prvá etapa rekonštrukcie bola ukončená ešte v minulom roku, dnes po piatich mesiacoch dali bodku za druhou. Okrem lavičiek a prístreškov pribudol aj bufet a novinový stánok. Náklady na realizáciu boli vyčíslené na 1,3 milióna eur, z toho sadové úpravy vyšli mesto na 150.000 eur. „Na hlavnej trase od Tatranskej galérie smerom k stanici sme vytvorili chodník pre peších, pribudlo zastrešenie. Novinkou sú dva kiosky, vrátane verejnej toalety, ktorú môžu cestujúci využiť za poplatok,“ priblížila vedúca odboru výstavby Mestského úradu v Poprade Kristína Horáková.
Zastrešenie chodníka, ktoré chráni občanov pred špinením vrán, je riešené inak ako v prvej etape. Teraz je prerušované a situované najmä pod stromami, aby chránilo lavičky. „V rámci tejto etapy pribudlo aj 16 parkovacích miest oproti budove Tatranskej galérie,“ doplnila Horáková. Na začiatku výstavby, začiatkom mája, sa museli projektanti popasovať so zlými poveternostnými podmienkami, stavbu sa však podarilo odovzdať načas.
Predstaničný park je teraz rozdelený na dve časti. Prvá, ktorá bola rekonštruovaná v minulom roku - bude viac-menej slúžiť ako priechod k železničnej stanici, druhá bude skôr oddychová. V najbližších rokoch by sa malo pristúpiť aj k revitalizácii okolia autobusovej stanice. Mesto už odkúpilo nevyužívanú rohovú budovu oproti hotelu Európa, tá sa bude búrať na jar budúceho roka. Vedenie mesta už oslovilo aj majiteľa Slovenskej autobusovej dopravy Poprad, po odkúpení pozemkov by mohla autobusová stanica dostať úplne novú tvár. Na mieste zbúranej budovy by tak časom vyrástol ďalší park.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies