Predseda strany NOVA Daniel Lipšic odovzdá svoj hlas Andrejovi Kiskovi

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 09:58 • 2 min
Predseda strany NOVA Daniel Lipšic odovzdá svoj hlas Andrejovi Kiskovi

BRATISLAVA - Predseda strany NOVA Daniel Lipšic odovzdá v prvom kole prezidentských volieb svoj hlas Andrejovi Kiskovi. Uviedol to vo vyhlásení zaslanom médiám.

slovakia

left justify in out

Lipšic je presvedčený, že prezidentské v SR sú "prvou reálnou šancou vrátiť krajine nádej, že aspoň niektoré jej inštitúcie nebude ovládať jedna strana". "Preto považujem za kľúčové motivovať čo najviac voličov zúčastniť sa na voľbe hlavy štátu," vyhlásil.

      

Šéf strany NOVA tvrdí, že sa dlho rozhodoval, koho podporiť. Vysvetlil, že aj Radoslava Procházku a Milana Kňažka považuje za ľudí schopných dobre vykonávať prezidentský úrad. Pre Andreja Kisku sa v prvom kole rozhodol z troch dôvodov. Kiska má podľa Lipšica za sebou úspešný príbeh človeka, ktorý "nemyslel len sám na seba". Navyše sa domnieva, že je to jediný kandidát, ktorý má reálnu šancu poraziť Roberta Fica v druhom kole volieb.
      

Napokon u Lipšica zavážila "intenzívna" diskreditačná kampaň proti Kiskovi. Domnieva sa, že je motivovaná tým, že "Andrej Kiska ohrozuje zvolenie Roberta Fica a za ním stojacu vládu oligarchov".
      

"Uvedomujem si, že nikto z kandidátov nie je dokonalý. Tak, ako nikto z voličov nie je dokonalý. Ale nakoniec sa treba rozhodnúť a treba ísť voliť šancu na zmenu," vyhlásil predseda strany NOVA. Všetkých svojich voličov a sympatizantov vyzýva, aby v sobotu išli k volebným urnám.
      

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca. Pokiaľ v ňom ani jeden kandidát nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, v sobotu 29. marca sa uskutoční druhé kolo. V ňom sa stretnú dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola.
      

Oficiálnymi kandidátmi na prezidenta SR sú premiér Robert Fico (Smer-SD), manažér a filantrop Andrej Kiska, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies