Predseda NR SR zatiaľ oficiálne prijal iba 3 návrhy kandidátov na prezidenta, počet ešte stúpne

NETKY.SK • 30 Január 2024, 09:14 • 2 min
Predseda NR SR zatiaľ oficiálne prijal iba 3 návrhy kandidátov na prezidenta, počet ešte stúpne

Ivan Korčok, Peter Pellegrini a Andrej Danko boli po preskúmaní zákonných podmieniok prijatí ako kandidáti na prezidenta SR. Očakáva sa, že zoznam sa rozšíri. Petičné hárky s podpismi občanov odovzdali v ostatnom týždni napríklad aj Štefan Harabin a Krisztián Forró.

slovakia

left justify in out

Podľa Organizačných pokynov a usmernení k odovzdávaniu návrhov kandidátov do voľby prezidenta, prijal predseda NR SR Peter Pellegrini zatiaľ iba troch kandidátov. Tento počet sa bude rozširovať po tom, čo budú preskúmané náležitosti všetkých podaných kandidatúr.

Po prijatí návrhu kandidáta skupinou poslancov alebo petičným výborom je preskúmané, či predložený návrh kandidáta spĺňa požiadavky stanovené Ústavou SR a príslušnými zákonmi. Po preskúmaní návrhu, predseda vydá rozhodnutie o prijatí resp. odmietnutí návrhu na kandidáta.

Predseda NR SR Peter Pellegrini na oficiálnej internetovej stránke NR SR do dnešného utorkového rána konštatoval prijatie 3 návrhov prezidentských kandidátov:

Ivan Korčok, Peter Pellegrini a Andrej Danko.

Občianske návrhy kandidátov a zároveň aj poslanecké vrhy je možné doručovať najneskôr do 21 dní od dátumu vyhlásenia volieb, teda v termíne do 30. januára 2024 od 8.00 do 24.00 hod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Podanie kandidatúry v NR SR. (P. Pellegrini/Facbook)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies