Zelenskyj a Biden sa zhodli na dlhej vojne

NETKY.SK • 25 August 2022, 19:56 • 2 min
Zelenskyj a Biden sa zhodli na dlhej vojne

KYJEV/ WASHINGTON - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes telefonoval s americkým prezidentom Joe Bidenom.

slovakia

left justify in out

 

Ako sme vás informovali v posledných dňoch, USA prisľúbila Ukrajine ďalšiu pomoc, tentokrát vo výške troch miliárd amerických dolárov. Joe Biden to oficiálne oznámil včera. Ani jeden z prezidentov zrejme neráta s mierovými rokovaniami ani s koncom vojny. Balík pomoci má totiž byť pre najbližšie roky vojny. 

 

img

 

Ukrajinský prezident dnes k telefonickému rozhovoru uviedol, že spolu diskutovali o ďalších krokoch Ukrajiny „na ceste k víťazstvu nad agresorom a dôležitosti toho, aby sa Rusko zodpovedalo za vojnové zločiny." Zároveň sa Spojeným štátom poďakoval za neochabujúcu bezpečnostnú a finančnú podporu ukrajinskému národu. 

 

img

 

„Ukrajina si tak bude môcť zabezpečiť systémy protivzdušnej obrany, delostrelecké systémy a muníciu a bezpilotné systémy vzdušnej obrany, aby bola schopná dlhodobo sa brániť," uviedol k novému balíku pomoci americký prezident Joe Biden.

 

Prezident  Ukrajiny vo včerajšom príhovore pre Bezpečnostnú radu OSN uviedol, že „celý svet by si mal uvedomiť, že je od Ukrajiny závislý." Zelenskyj zároveň často kritizuje európske štáty, že nepomáhajú Ukrajine v takom rozsahu ako Amerika. Pomoc od Joe Bidena preto Zelenskyj oceňuje o to viac. 

 

Z domova: Chlieb za osem eur? Samuel Vlčan pekárom odkázal, že pomôcť nevie

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies