Predseda Dumy Naryškin: Rusko sa nevzdá Krymu ani Sevastopola

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 11:07 • 2 min
Predseda Dumy Naryškin: Rusko sa nevzdá Krymu ani Sevastopola

MOSKVA - Myšlienka, že sa Rusko vzdá Krymu a Sevastopola, je absolútne vylúčená a sankčný nátlak na Moskvu je zbytočný.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes predseda Štátnej dumy, dolnej komory ruského parlamentu, Sergej Naryškin. "Hovoria, že sankcie budú stiahnuté, ak sa Rusko vzdá Krymu a Sevastopola, a zradí tých, ktorí mu verili. To je úplne vylúčené. Nezídeme zo svojej cesty a nátlak vyvíjaný na nás bude márny," uviedol Naryškin pre agentúru TASS.

 

Na pozadí protiruských sankcií boli mnohí cudzinci prinútení "opustiť Rusko v dôsledku obmedzenia spolupráce, zatvárania podnikov a rušenia pracovných miest. EÚ si pod tlakom USA uštedrila vlastný úder", zdôraznil predseda Štátnej dumy.

 

"Naši zahraniční partneri môžu naďalej tvrdohlavo presadzovať svoju súčasnú politiku, musia si však uvedomiť, že nedosiahnu svoj stanovený cieľ," doložil Naryškin.

 

Šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier v piatok počas návštevy Kyjeva vyhlásil, že konflikt na východnej Ukrajine nevyprovokovala Európska únia, ale konfrontačná politika zo strany Ruska. Tento smer ruskej politiky sa podľa neho v praxi prejavil protiprávnou anexiou ukrajinského polostrova Krym a pokračujúcimi vojenskými akciami na východe štátu, všíma si nemecká tlačová agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies