Predraženie prestavby Olympijského štadióna v Londýne budú vyšetrovať

NETKY.SK • 2 November 2016, 14:43 • 2 min
Predraženie prestavby Olympijského štadióna v Londýne budú vyšetrovať

LONDÝN - Starosta Londýna Sadiq Khan podnietil vyšetrenie mimoriadneho zvýšenia nákladov prestavby Olympijského štadióna v metropole Anglicka na domovský stánok futbalistov tímu West Ham United.

slovakia

left justify in out

Táto transformácia so znížením kapacity z 80 000 divákov o 20 000 sa uskutočnila za premrštenú sumu 323 miliónov libier (400 mil. USD), čo je o 50 miliónov libier (60 mil. USD) viac, ako sa pôvodne predpokladalo. "Museli sme nariadiť podrobné vyšetrenie celého radu finančných nejasností v súvislosti so štadiónom," vyhlásil Sadiq Khan. Bývalý Olympijský štadión (teraz iba Londýnsky štadión) bol v roku 2012 dejiskom otváracieho a záverečného ceremoniálu, ako aj atletických súťaží na najväčšom letnom sviatku športovcov v Londýne.


Podľa platnej zmluvy má West Ham k dispozícii Londýnsky štadión na 99 rokov, pričom výšku nájmu na jeden rok stanovili na 2,5 mil. libier (3 mil. USD), čo pokrýva všetky náklady. West Ham prispel aj sumou 15 miliónov libier (18,4 mil. USD) na prestavby štadióna, zvyšok zaplatia obyvatelia Londýna zo svojich daní. Skupina s názvom Koalícia Olympijského štadióna sa vyjadrila, že spustenie vyšetrovania je zlomovým momentom v ich siahodlhej kampani, ktorou sa snažia upozorniť na neznesiteľnú záťaž na daňových poplatníkov v súvislosti s prestavbou olympijského stánku na štadión podľa potrieb futbalového klubu Premier League. "Žiadame viac transparentnosti v tomto prípade," vyhlásili členovia koalície.


West Hamu momentálne patrí v tabuľke anglickej najvyššej súťaže 17. priečka s náskokom 5 bodov na predposledné Swansea.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies