Predmety zo seriálu Perníkový tatko skončili v múzeu

NETKY.SK • 11 November 2015, 16:13 • 2 min
Predmety zo seriálu Perníkový tatko skončili v múzeu

NEW YORK - Smithsonian's National Museum Of American History (Národné múzeum americkej histórie) zaradilo do svojej zbierky predmety pochádzajúce z obľúbeného seriálu Perníkový tatko (2008 - 2013). Zástupcovia inštitúcie sa týmto činom rozhodli titulu vzdať hold za jeho vplyv na americkú kultúru.

slovakia

left justify in out

Ide napríklad o hrnčeky z fiktívnej reštaurácie Los Pollos Hermanos alebo žlté ochranné obleky a masky, ktoré mali oblečené v laboratóriu hlavní hrdinovia Walter White a Jesse Pinkman. Nechýba ani Whiteov klobúk či tri vrecká falošného metamfetamínu, ktorý vytvorili z modrých cukríkov.

 

Na špeciálnej ceremónii sa okrem tvorcu seriálu Vincea Gilligana zúčastnili aj Bryan Cranston (White), Aaron Paul (Pinkman), Dean Norris (Hank Schrader), Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut) a RJ Mitte (syn Waltera Whitea). Múzeum nové predmety vystaví najskôr v roku 2018, keď má otvoriť novú expozíciu americkej kultúry. V zbierke inštitúcie v minulosti skončili predmety zo seriálov ako napríklad Mad Men (2007 - 2015) alebo Show Jerryho Seinfelda (1989 - 1998).

 

Perníkový tatko sledoval príbeh spomínaného Waltera Whitea. Ten sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu pľúc v pokročilom štádiu, rozhodne vyrábať a predávať pervitín, aby stihol pred smrťou zarobiť dostatok peňazí pre svoju manželku a deti. Pomáha mu pri tom jeho bývalý študent Jesse Pinkman. Obaja herci za svoje výkony získali ceny Emmy - Paul tri a Cranston štyri, pričom druhý menovaný má na svojom konte aj Zlatý glóbus. Toto ocenenie a tiež cenu Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov získal aj samotný seriál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies