Predaj značky Volkswagen v januári vzrástol takmer o 5 %

NETKY.SK • 11 Február 2014, 15:36 • 2 min
Predaj značky Volkswagen v januári vzrástol takmer o 5 %

WOLFSBURG - Volkswagen vďaka expanzii v Európe a Číne dobre vykročil do nového roka. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Z kmeňovej značky VW sa v januári po celom svete predalo 515.700 vozidiel, čo je o 4,8 % viac ako v rovnakom mesiaci vlani. Odbyt značky po prvý raz vo jej histórii v januári prekročil hranicu pol milióna áut, upozornil šéf predaja Christian Klingler.
      

Okrem dvojciferného percentuálneho nárastu predaja v Číne sa po dlhom čase odbyt výrazne zvýšil aj v Európe. V krízou zasiahnutej západnej Európe (bez započítania Nemecka) predaj značky VW v januári vyskočil o 9,1 %. Na domácom trhu nemeckom trhu sa odbyt zvýšil o 8,8 %. V Číne sa v januári predalo 267.800 vozidiel, čo je o 13,9 % viac ako v januári 2013. Naopak, v USA sa predaj prepadol o 19 % a v Brazílii viac než o pätinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies