Predaj osobných počítačov pokračuje v poklese

NETKY.SK • 13 Október 2016, 08:39 • 2 min
Predaj osobných počítačov pokračuje v poklese

BERLÍN - Predaj osobných počítačov (PC) pokračuje v poklese. Informovala o tom agentúra DPA. Experti však počítajú s oživením odbytu v súvislosti s prechodom firiem na aktuálny operačný systém od Microsoftu Windows 10.

slovakia

left justify in out

"Niektoré počítače sú také zastarané, že nemajú inú možnosť," uviedla analytička poradenskej firmy Gartner Meike Escherich.

 

V 3. kvartáli sa podľa spoločnosti Gartner globálny odbyt osobných počítačov v medziročnom porovnaní znížil o 5,7 % na 68,9 milióna prístrojov. Ďalšia poradenská firma IDC vyčíslila pokles na 3,9 % na 68 milióna notebookov a stolových počítačov.

 

Lídrom na trhu bol v uplynulom kvartáli čínsky koncern Lenovo tesne pred americkým výrobcom Hewlett-Packard. Podiel oboch firiem predstavoval približne pätinu trhu, za nimi nasleduje Dell s 15 %. Podiel troch najväčších výrobcov tým pádom smeruje k 60 %, zatiaľ čo podiel menších hráčov sa zmenšuje. Predaj počítačov Mac od Apple pred očakávanou modernizáciou modelovej palety klesol približne o 13 % na asi 5 miliónov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies