Predaj mobilných telefónov vo svete vlani vzrástol

NETKY.SK • 20 Február 2015, 17:14 • 2 min
Predaj mobilných telefónov vo svete vlani vzrástol

MNÍCHOV - Každý šiesty človek na svete si vlani doprial nový mobilný telefón.

slovakia

left justify in out

Globálne sa v roku 2014 predalo viac než 1,2 miliardy prístrojov, čo predstavuje medziročný vzostup približne o 200 miliónov kusov, resp. takmer o 25 %. S odvolaním sa na štúdiu Spoločnosti pre výskum spotreby (GfK) o tom informoval denník Handelsblatt.
     

Najväčší vzostup predaja spomedzi kontinentov zaznamenala Latinská Amerika, z porovnania jednotlivých trhov vyšla víťazne Čína. Výrobcovia smartfónov vykázali obrat 381 miliárd USD (337,23 miliardy eur), čo predstavuje medziročný vzostup o 15 %.
     

GfK v tomto roku očakáva ďalší rast, i keď v menšej miere než v posledných rokoch. "Vychádzame z predpokladu, že trh smartfónov bude v roku 2015 rásť pomalšie, keďže v rozvinutých krajinách nastáva efekt nasýtenia trhu," povedal odborník GfK Arndt Polifke. "Z tohto dôvodu očakávame, že v tomto roku sa vo svete predá len o 14 % smartfónov viac než vlani." Podľa jeho slov rast zaznamenajú najmä reformné krajiny, pretože mobilné telefóny je možné získať za nižšie ceny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies