Predaj malých áut Suzuki klesol pre nesprávne testy spotreby paliva

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 14:34 • 2 min
Predaj malých áut Suzuki klesol pre nesprávne testy spotreby paliva

TOKIO - Predaj malých áut z produkcie japonskej automobilky Suzuki Motor na domácom trhu tento mesiac klesol o 18 % po tom, ako sa firma priznala, že použila "nevhodnú metódu testovania spotreby paliva".

slovakia

left justify in out

Suzuki 18. mája oznámila, že nepoužila testovaciu metódu, ktorú nariaďujú japonské zákony. Uviedol to predseda predstavenstva Osamu Suzuki. Spoločnosť teraz zvažuje, že požiada vedenie, aby vrátilo časť odmien za nesprávny postup pri testovaní 14 modelov Suzuki a 12 vozidiel, ktoré firma vyrába v spolupráci s inými automobilkami.

 

Suzuki preto pri všetkých 26 modeloch uskutočnilo nové testy, ktoré boli v súlade so zákonom, a vozidlá prekročili spotrebu uvedenú v katalógoch.

 

Japonské ministerstvo dopravy nariadilo domácim automobilkám, aby preskúmali a upravili svoje metódy testovania spotreby paliva v reakcii na správu, že aj firma Mitsubishi Motors použila zlú metodiku a zveličila úspornosť štyroch malých modelov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies