Predaj existujúcich domov v USA v novembri pokračoval v poklese

NETKY.SK • 19 December 2013, 17:07 • 2 min
Predaj existujúcich domov v USA v novembri pokračoval v poklese

WASHINGTON - Predaj existujúcich domov v USA v novembri klesol tretí mesiac po sebe. Vyššie úročenie hypoték totiž predražuje domy.

slovakia

left justify in out

Navyše, čiastočné zatvorenie štátnej správy na začiatku októbra zrejme spôsobilo odloženie niektorých predajov. Informovala o tom agentúra AP. Predaj existujúcich domov poklesol v novembri o 4,3 % a jeho na celý rok prepočítané tempo dosiahlo 4,9 milióna, uviedla americká asociácia realitných maklérov National Association of Realtors. To je najnižšie tempo predaja existujúcich domov od decembra 2012, pričom prvý raz od apríla kleslo pod hranicu 5 miliónov.

Asociácia však očakáva, že celkový tohtoročný predaj dosiahne 5,1 milióna domov, čo by bolo najviac od roku 2007, keď v USA spľasla realitná bublina. Priemerná predajná cena domov v novembri dosiahla 196.300 USD (143.631 eur), čo je o niečo menej ako v októbri. V porovnaní s novembrom 2012 však priemerná cena vyskočila o 9,4 %.
(1 EUR = 1,3667 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies