Pred desiatimi rokmi prvýkrát výrazne zažiaril Lionel Messi

NETKY.SK • 24 August 2015, 18:48 • 2 min
Pred desiatimi rokmi prvýkrát výrazne zažiaril Lionel Messi

BARCELONA - V pondelok 24. augusta 2015 uplynulo presne desať rokov od prvého veľkého zápasu fenomenálneho argentínskeho futbalového útočníka Lionela Messiho v seniorskom mužstve katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti už 28-ročný rodák z Rosaria žiaril v A-tíme "blaugranas" 24. augusta 2005 v exhibičnom stretnutí o Gamper Trophy na štadióne Camp Nou proti talianskemu Juventusu Turín. Domáci zverenci Franka Rijkaarda síce prehrali so "starou dámou" po jedenástkovom rozstrele (v riadnom hracom čase 2:2, pozn.), no hviezdou súboja bol iba 18-ročný argentínsky mladík, ktorý pri odchode z ihriska v 90. min zožal mohutné ovácie od fanúšikov na tribúnach.


V dueli vtedy hrali napríklad aj Ronaldinho, Deco, Zlatan Ibrahimovič či Alessandro Del Piero. Mladučký Messi s číslom 30 v spomenutom stretnutí poriadne "vycvičil" stopéra súpera Fabia Cannavara a v druhom polčase nádhernou prihrávkou našiel Andrésa Iniestu, a ten vyrovnal na 2:2. Výkon vychádzajúcej argentínskej hviezdy všetkých oslnil natoľko, že tento zápas nesie prívlastok "Messiho Gamper".


Vtedajší tréner Juventusu Fabio Capello s odstupom času priznal, že vedenie Barcelony vtedy požiadal o hosťovanie mladého Messiho. "Nikdy predtým som nevidel nič podobné od 18-ročného mladíka. Po konečnom hvizde som zašiel za Frankom Rijkaardom a spýtal som sa ho, či v prípade pretlaku zahraničných hráčov nám Lionela neuvoľní na hosťovanie. Chcel som ho získať, dostal som však odpoveď, že nie je na predaj," uviedol Capello.


Debut v seniorskom mužstve FCB absolvoval Lionel Messi v novembri 2003 v prípravnom vystúpení proti portugalskému FC Porto pod trénerskou taktovkou Josého Mourinha pri príležitosti slávnostného otvorenia portského štadióna Estádio do Dragao.
Informácie pochádzajú z oficiálneho webu FC Barcelona.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies