Prečo vznikla rumová zmrzlina ozdobená jedlými maketami odpadu z oceánu?

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 09:10 • 2 min
Prečo vznikla rumová zmrzlina ozdobená jedlými maketami odpadu z oceánu?

Vznikol skvelý nápad, ako poukázať na množstvo odpadu v Oceánoch. Je to dokonca pomerne chutný spôsob. Hlavne pre milovníkov rumu.

slovakia

left justify in out

Rumová zmrzlina ozdobená maketami plechoviek, fliaš, kartónov a ďalších odpadových materiálov, ktoré možno nájsť v oceáne. Spoločnosť Kraken Rum spolupracuje s charitatívnou organizáciou na ochranu morí, s nadáciou PADI AWARE. Ich cieľom je vytvoriť alkoholický protestný dezert „Ice Clean“. Zámerom je pomôcť v rámci misie PADI AWARE v nasledujúcich 10 rokoch znížiť znečisťovanie oceánov na polovicu.

 

img

 

Prečítajte si: Ako súvisí nedostatok igelitových vriec a plastov so spomalením vývoja vakcín?

 

Milióny Britov tento rok pre pandémiu nemohli cestovať do zahraničia, a tak dovolenkovali doma. Projekt s rumovou zmrzlinou má Britom pripomenúť dôležitosť starostlivosti o ich domáce pláže a oceán  prostredníctvom recyklácie a správneho zneškodnenia odpadu, a to už v lete tohto roku.

 

Pandémia Covid-19 tiež zabránila pokračovaniu mnohých akcií na čistenie oceánu. Spoločnosť PADI AWARE informovala o 36-percentnom poklese odstraňovania odpadu v oceáne. „Hoci obdobie posledných osemnástich mesiacov bolo výzvou pre nás všetkých, situácia v našich oceánoch sa neustále zhoršuje. Mnohé programy čistenia oceánov sú počas pandémie pozastavené," povedal operačný koordinátor nadácie PADI AWARE, Ian Amos.

 

img

 

Zmrzlina bude stáť 1 libru a všetky zarobené peniaze poputujú na charitatívny účet. Predávať sa bude po celej Británii počas augusta na rôznych miestach či festivaloch. 

 

Možno vás zaujme: Je pýchou morského sveta, no ľudstvo ju ešte nepovažuje za ohrozenú lokalitu

 

img

 

Odpady s rozlohou Francúzska v súčasnosti znečisťujú Tichý oceán a na niektorých miestach sa už z neho dokonca začali vytvárať pevné masy. Existuje predpoklad, že do roku 2050 bude v našich oceánoch viac plastov než rýb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies