Pre Zahoviča je najlepším hráčom všetkých čias Maradona

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 13:17 • 2 min
Pre Zahoviča je najlepším hráčom všetkých čias Maradona

ĽUBĽANA - Pre bývalú dlhoročnú hviezdu portugalskej ligy aj slovinskej reprezentácie Zlatka Zahoviča je najlepším futbalistom všetkých čias Diego Maradona, prezradil pre RTV Slovenija 43-ročný rodák z Mariboru. Argentínskeho majstra sveta 1986 si niekdajší hráč Partizana Belehrad, Vitórie Guimaraes, Porta, Olympiakosu Pireus, Valencie a Benficy Lisabon nevybral náhodou.

slovakia

left justify in out

"Byť majstrom sveta je vo futbale tá najvýznamnejšia pocta. Šampiónom ste štyri roky, hovorí o vás celý svet. Titul majstra sveta práve vo futbale je ten najväčší úspech spomedzi všetkých športových odvetví," domnieva sa Zahovič, ktorý sa takéhoto vyznamenania nedožil. So Slovinskom si zahral na šampionáte v Kórejskej republike a Japonsku, ale tam neslávne vynikol iba roztržkou s trénerom Srečkom Katancom. Nepáčilo sa mu striedanie už v 63. minúte prvého zápasu proti Španielsku, s koučom si skočili do vlasov a pobalil si kufre. 

 

Zahovič mal slovinský dres na sebe celkovo 80-krát, z pozície produktívneho ofenzívneho stredopoliara nastrieľal úctyhodných 35 gólov. Nechýbal na ME v Belgicku a Holandsku 2000, kde jeho tím takisto ako o dva roky neskôr v Ázii nepostúpil zo základnej skupiny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies