Pre štrajk dnes zostali zatvorené tri zo 40 stredných škôl v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

NETKY.SK • 26 Január 2016, 11:22 • 2 min
Pre štrajk dnes zostali zatvorené tri zo 40 stredných škôl v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

TRENČÍN – Pre štrajk učiteľov zostali dnes zatvorené ešte tri z celkového počtu 40 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

slovakia

left justify in out

„Kým v prvý deň štrajku pedagógov vyučovanie neprebiehalo v štyroch stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, dnes sa ich počet o jednu školu znížil. Dnes ostávajú zatvorené už len brány troch škôl - Gymnázia v Dubnici nad Váhom, Gymnázia v Púchove a Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne. Na Strednej umeleckej škole v Trenčíne, na ktorej sa v pondelok nevyučovalo, dnes prebieha výchovno-vzdelávací proces v obmedzenom režime,“ priblížila Rezáková.

 

Ako dodala, v obmedzenom režime vyučovací proces okrem SUŠ v Trenčíne ďalej prebieha na šiestich školách – v Gymnáziu v Bánovciach nad Bebravou, Gymnáziu na Myjave, Gymnáziu v Považskej Bystrici, Gymnáziu V. B. Nedožerského v Prievidzi, Gymnáziu Ľ. Štúra v Trenčíne a v Obchodnej akadémii v Prievidzi.

 

„Hoci do štrajku dnes pribudli pedagógovia aj z Gymnázia v Novom Meste nad Váhom, výučba na tejto škole, podobne ako na ďalších piatich (SPŠ Myjava, SOŠ Stará Turá, Obchodná akadémia v Považskej Bystrici, Spojená škola v Partizánskom a  Stredná zdravotnícka škola v Trenčíne) prebieha bez obmedzenia. Zo 40 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK sa tak do štrajku v druhý deň zapojilo 16 škôl, pričom počet pedagógov zapojených do štrajku sa oproti včerajšiemu dňu znížil o 5,6 %,“ uzavrela Rezáková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies