Pre požiar v Spišskom Bystrom evakuujú muničné sklady v Kvetnici

NETKY.SK • 29 November 2011, 04:58 • 2 min
Pre požiar v Spišskom Bystrom evakuujú muničné sklady v Kvetnici

Pre požiar v Spišskom Bystrom evakuujú muničné sklady v Kvetnici

slovakia

left justify in out

img

Pre požiar, ktorý vypukol pri obci Spišské Bystré v okrese Poprad, prebieha evakuácia vojenských muničných skladov v popradskej mestskej časti Kvetnica. TASR to potvrdil hovorca Ozbrojených síl (OS) SR Peter Michnica. 
Pre riziko vzniku požiaru už podľa neho vyprázdnili niekoľko skladov a vojenský materiál previezli na bezpečné miesto, kde ho stráži polícia. Vojenský materiál sa vráti do muničných skladov až po uhasení požiaru. 
Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade a ďalší dobrovoľní hasiči od nedele (27.11.) večera hasia požiar pri obci Spišské Bystré. Podľa šéfa popradských hasičov Ondreja Šprocha sa snažili dostať požiar pod kontrolu a zabezpečiť, aby sa nešíril smerom na 2,4 kilometra vzdialenú Kvetnicu. Šproch na hasenie nevylúčil ani nasadenie leteckej techniky. 
Podľa predbežného odhadu oheň zasiahol plochu od 50 do 80 hektárov lesa. Zasiahol už aj rúbanisko, kde boli vysadené mladé stromčeky, škoda bola zatiaľ vyčíslená na 50.000 eur. Horí v ťažko dostupnom teréne, zranenia osôb zatiaľ neregistrujú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies