Pre počasie zrušili 19. etapu Giro d´Italia

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 11:12 • 2 min
Pre počasie zrušili 19. etapu Giro d´Italia

LEGNO - Organizátori cyklistických pretekov Giro d´Italia zrušili piatkovú 19. etapu, ktorá mala viesť z Ponte di Legno na Val Martello/Marteltal.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je sneh na trase a nepriaznivé poveternostné podmienky. Už vo štvrtok podvečer pod vplyvom očakávanej nepriazne počasia oznámili "plán B" na horskú 19. etapu v Dolomitoch. Natiahli síce pôvodne 139-kilometrovú trať o 21 km, ale zmiernili profil. Cestou z Ponte di Legna do Val Martella mali pretekári zdolať obávané kopce Gavia (2618 m n. m.) a Stelvio. Na cestách je však sneh a na niektorých horských úsekoch mali byť teploty pod bodom mrazu.

"Vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky a tiež sneh na trase sme sa rozhodli zrušiť celú 19. etapu Giro d´Italia," uviedli organizátori zo spoločnosti RCS Sport v stanovisku. Ohrozená je aj sobotňajšia 20. etapa, ktorá má horský profil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies