USA považuje aplikáciu FaceApp za hrozbu

NETKY.SK • 3 December 2019, 11:30 • 2 min
USA považuje aplikáciu FaceApp za hrozbu

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie považuje aplikáciu FaceApp a ďalšie mobilné aplikácie vytvorené v Rusku za potenciálnu kontrašpionážnu hrozbu.

slovakia

left justify in out

Americká FBI to uviedla v liste adresovanom americkému senátorovi Chuckovi Schumerovi, ktorý požiadal o preverenie spomínanej aplikácie. Zástupcovia FBI takisto uviedli, že podniknú patričné kroky, ak nájdu dôkaz o zasahovaní zo zahraničia prostredníctvom aplikácie. Predstavitelia FaceApp na vyjadrenie FBI zatiaľ nereagovali.

 

FaceApp

Aplikácia, ktorá používateľovi ukáže, ako by vyzeral v mladšom alebo staršom veku, pochádza z dielne firmy so sídlom v Petrohrade. Spoločnosť predtým uviedla, že neuchováva fotografie používateľov. Aplikácia sa stala virálnou pred niekoľkými mesiacmi. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best caption wins ovo tickets

Príspevok, ktorý zdieľa champagnepapi (@champagnepapi),

 

Počet užívateľov aplikácie

Na sociálnych sieťach ľudia masovo uverejňovali svoje fotografie upravené v aplikácii, fotky uverejňovali aj celebrity. Podľa štatistík si v júli 2019 stiahlo aplikáciu až 80 miliónov užívateľov. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Me doing a demo on #MasterChef Season 50....

Príspevok, ktorý zdieľa Gordon Ramsay (@gordongram),

 

Schumer v júli požiadal o preverenie aplikácie, ktorá podľa neho predstavuje "ohrozenie národnej bezpečnosti a súkromia miliónov amerických obyvateľov".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back from my show in ibiza i ve been a dj for 60 years and I still love it. July 15 2040

Príspevok, ktorý zdieľa David Guetta (@davidguetta),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona