Pre migračný tlak pripravuje kontrolu hraníc s Rakúskom aj Česká republika

NETKY.SK • 14 September 2015, 18:24 • 2 min
Pre migračný tlak pripravuje kontrolu hraníc s Rakúskom aj Česká republika

PRAHA - Česká republika je podľa tamojšieho ministerstva vnútra pripravená obnoviť kontroly na hraniciach s Rakúskom. Pre zvýšený nápor migrantov k takémuto kroku pristúpili už aj Nemecko a Slovensko, napísal dnes na svojej internetovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Český vicepremiér, minister financií a šéf hnutia ANO Andrej Babiš však takýto postup kritizuje. Stále trvá na tom, že by sa mali chrániť hlavne vonkajšie hranice Schengenu. "Teraz jednotlivé štáty absurdne posielajú armády na svoje hranice. Nemecko, Rakúsko, NATO cvičí v Maďarsku, my sme tiež pripravení, namiesto toho, aby si Európa dávno sadla za stôl a okamžite rozhodla o ochrane vonkajšej schengenskej hranice," uviedol Babiš.


Babiš považuje za absurdné aj to, že české firmy čakajú na vybavenie víz pre ukrajinských robotníkov aj mesiace. Pritom v Európe sú podľa neho tisíce migrantov bez potrebných dokladov, napísal ČRo.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies