Pre Matta Damona bol film Marťan návratom do detstva

NETKY.SK • 12 September 2015, 17:43 • 2 min
Pre Matta Damona bol film Marťan návratom do detstva

TORONTO - Dobrodružné sci-fi film Marťan absolvovalo svetovú premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Na večernom gala premietaní v Roy Thompson Hall sa zúčastnili Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Peňa, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean a režisér Ridley Scott.

slovakia

left justify in out

Matt Damon si vo filme zahral astronauta Marka Watneyho, účastníka misie na Mars. Keď posádku zastihla silná búrka, Watney zostal na planéte opustený. Napriek tomu, že v snímke účinkovalo viac ako päťdesiat hercov, Damon, ktorý je vo väčšine scén sám, na tlačovej konferencii zažartoval, že „väčšinu z nich stretol po prvý raz až teraz v Toronte.“


Veľkú časť filmu nakrúcali pred zeleným plátnom, pričom okrem tradičných "neviditeľných" lán, vďaka ktorým sa herci akoby vznášali vo vesmíre, použil režisér Ridley Scott aj omnoho jednoduchšiu techniku. „V niektorých detailných záberoch nedávalo zmysel použiť zložité káblovanie. Omnoho jednoduchšie bolo stáť na jednej nohe a simulovať pomalý pohyb zvyškom tela. Pripomínalo mi to situáciu, keď som sa ako dieťa hral v detskej izbe a predstieral som, že som vo vesmíre. Vyzeralo to nesmierne komicky, no vo výslednom zábere to vytvorilo ten pravý želaný efekt,” zaspomínal si Damon. „Mne to nesmierne pripomínalo tanec s choreografiou. Boli však momenty, keď som sa pri tom tiež cítila ako malé dieťa. A Ridleyho očividne pohľad na nás nesmierne bavil, ” doplnila Kate Mara.


Snímku Marťan, v origináli The Martian, pod režisérskou taktovkou Ridleyho Scotta, si budú môcť slovenskí diváci a diváčky pozrieť v kinách od 1. októbra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies