Pre husté sneženie uzavreli letisko v Ženeve

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 08:47 • 2 min
Pre husté sneženie uzavreli letisko v Ženeve

ŽENEVA - Letisko v Ženeve vo štvrtok uzavreli do odvolania v dôsledku množstva snehu, ktoré v tomto švajčiarskom meste napadalo počas noci

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. "Vzhľadom na panujúce poveternostné podmienky je Letisko Ženeva momentálne uzavreté pre leteckú dopravu až do ďalšieho oznámenia," uviedlo letisko na svojej webovej stránke.

 

Oznámenie súčasne upozorňuje pasažierov, aby na letisko nateraz neprichádzali a vopred si u svojich leteckých spoločností overili, či ich lety neboli zrušené.

 

Podobnú situáciu zažívajú aj v Japonsku. Približne 170 letov a viac ako 105 vlakových spojení zrušili vo štvrtok na japonskom ostrove Hokkaido po tom, ako tamojší meteorologický úrad vydal varovanie pred mohutným snežením a silným vetrom. 

 

Na ostrove Hokkaido by do piatka rána podľa predpovedí Japonského meteorologického úradu (JMA) mohlo napadnúť až do 70 centimetrov snehu. Pre severovýchod Japonska predpovede odhadujú novú snehovú pokrývku až do 50 centimetrov.

 

Sneženie bude pritom sprevádzať silný vietor, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až do 144 kilometrov za hodinu. JMA zároveň varuje aj pred vlnami, ktoré sa môžu zdvíhať až do výšky ôsmich metrov.

 

Zimné počasie si v tejto ostrovnej krajine len za február vyžiadalo najmenej desať obetí. Silné sneženie, ktoré zasiahlo japonskú metropolu Tokio koncom januára, zanechalo stovky zranených a zapríčinilo viac než 700 dopravných nehôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies