Pre husté sneženie zatvorili newyorské letiská JFK, LaGuardia a Newark Liberty

NETKY.SK • 27 December 2010, 12:38 • 2 min
Pre husté sneženie zatvorili newyorské letiská JFK, LaGuardia a Newark Liberty

Pre husté sneženie zatvorili newyorské letiská JFK, LaGuardia a Newark Liberty

slovakia

left justify in out

Masívne problémy najmä v leteckej doprave spôsobila mohutná snehová búrka, ktorá v nedeľu zasiahla východné pobrežie USA a postupuje od juhu smerom na severovýchod. Tisíce ľudí sú bez elektriny.
      Pre husté sneženie boli v nedeľu večer miestneho času boli uzatvorené tri veľké newyorské letiská: medzinárodné letisko Johna F. Kennedyho, ako aj letiská LaGuardia a Newark Liberty, informovala spravodajská televízna stanica CNN. Kennedyho letisko by mali otvoriť dnes o 05.00 h miestneho času (11.00 h SEČ).
      Do polnoci SEČ na troch najväčších newyorských letiskách zrušili 1444 letov. Spoločnosť Continental Airlines zrušila na letisku v Newarku viac ako 260 letov.
      Letecká spoločnosť Delta podľa svojho hovorcu neuskutoční asi 850 letov, u US Airways sa to dotkne 567 letov, prevažne na severovýchode USA.
      Rušenia spojov sa dotkli aj letísk vo Washingtone, Filadelfii a Bostone.
      Spoločnosť American Airlines zrušila celý svoj letový poriadok v oblasti severovýchodu USA až do dnešnej 10.00 h miestneho času (16.00 h SEČ).
      Železničná spoločnosť Amtrak prostredníctvom svojho hovorcu oznámila, že do dnešnej 17.00 h miestneho času (23.00 h SEČ) zrušila všetky vlaky medzi Bostonom a New Yorkom. Dnes sa cestujúci nedočkajú ani vlakov medzi Portlandom a Bostonom.
      Takmer úplne paralyzované sú na východe USA aj medzimestské autobusy, ktorými sa zvyknú Američania vracať z dovoleniek.
      Meteorológovia predpovedali pre New York v nedeľu až 38 centimetrov čerstvého snehu. V Bostone má do dnešného dňa napadnúť 22 centimetrov snehu.
      V Columbii v štáte Južná Karolína zaznamenali prvé významnejšie sneženie od začiatku meraní v roku 1887. V Atlante v štáte Georgia napadlo síce len 2,5 centimetra snehu, ale sú to prvé biele Vianoce od 80. rokov 19. storočia.
      Vo Washingtone je na sneženie pripravených okolo 200 posýpačov a pluhov.
      Guvernéri v nedeľu vyhlásil stav núdze v štátoch Virgínia, Maryland, Severná Karolína, New Jersey a Massachusetts. Rovnaké opatrenie prijali starostovia Filadelfie, Bostonu, Providence a Portlandu.
      V pobrežných oblastiach štátu Massachusetts hrozia záplavy. Najväčšiemu riziku sú vystavené prístavy Scituate a Gloucester.
      Takmer 60.000 obyvateľov v štáte Massachusetts sa ocitlo bez dodávok elektriny vrátane 2000 domácností na ostrove Nantucket.
      Zaujímavosťou je, že terajšie problémy so snehom na severovýchode USA spôsobuje ten istý front, ktorý pred týždňom priniesol rozsiahle záplavy do Kalifornie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies