Pražské letisko ochromila hmla, zrušili desiatky letov

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 14:11 • 2 min
Pražské letisko ochromila hmla, zrušili desiatky letov

PRAHA - Medzinárodné letisko v pražskej Ruzyni ochromila hmla, ktorá sa podpísala pod zrušenie najmenej 32 letov. Ďalších 13 príletov odklonili na náhradné letiská v Brne, Ostrave, Pardubiciach či Drážďanoch. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu Letiska Václava Havla Evu Krejčí.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne od skorých ranných hodín komplikuje prevádzku slabá viditeľnosť. "Do pol deviatej boli zrušené prílety aj odlety, teraz sú odlety už plne v prevádzke, prílety sú čiastočne obmedzené. Tá situácia ďalej nie je ideálna," povedala Krejčí pre iDNES.cz.

Vývoju situácie neprospieva to, že sa teraz vzhľadom na opravu nevyužíva hlavná dráha. Rušenie sa dopoludnia dotklo dovedna 32 spojov, okrem iného do Bruselu, Amsterdamu, Budapešti, Hamburgu, Lisabonu, Zürichu či Berlína.

Počasie na letisku sa neustále mení. Pre pristátie tak stále platí obmedzenie a o tom, či lietadlo na plochu letiska dosadne alebo zvolí prelet inam, rozhodujú kapitáni jednotlivých spojov na základe pravidiel leteckých spoločností a typu lietadla, dodala hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies