Slovenská vláda kolabuje, receptom je okamžitá zmena Ústavy SR, odkazuje Fico

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 20:01 • 2 min
Slovenská vláda kolabuje, receptom je okamžitá zmena Ústavy SR, odkazuje Fico

BRATISLAVA – Slovenská vláda podľa lídra opozičného Smeru-SD Roberta Fica kolabuje. Skonštatoval to v reakcii na rozhodnutie SaS o vypovedaní koaličnej zmluvy. Opätovne volá po okamžitej zmene Ústavy SR a skrátení volebného obdobia.

slovakia

left justify in out

img

 

„Slovenská vláda kolabuje. Nie z tepla ani pod vplyvom vonkajších faktorov. Kolabuje preto, lebo ju tvoria hlúpi ľudia, ktorí ani netušia, čo to je mať vládnu moc, a ktorí v mene svojej 'ješitnosti' ponechávajú celé Slovensko osamotené v tých najťažších časoch,“ napísal Fico na sociálnej sieti.

 

img


Zdôrazňuje potrebu zmeny Ústavy SR vedúcej k možnosti skrátiť volebné obdobie rozhodnutím Národnej rady SR a hneď nato prijatia takéhoto rozhodnutia. Ak to vládna koalícia neurobí, prezidentka musí podľa Fica vyhlásiť referendum o takýchto zmenách 29. októbra. „Musí konečne pochopiť, na čo ju na Slovensku máme,“ poznamenal na margo hlavy štátu.

 

Možno vás zaujme: KDH vyzýva koalíciu, aby sa správala zodpovedne a pomáhala ľuďom riešiť problémy

 

Strana SaS vypovedá koaličnú zmluvu. Od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) očakáva vypracovanie novej, ktorá bude reflektovať na aktuálne politické reálie a z ktorej vyplynie, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) nebude členom vlády. Ak k tomu nedôjde do konca augusta, ministri SaS podajú demisiu. Rozhodnutie strana prijala na stredajšej mimoriadnej rozšírenej republikovej rade.

 

K téme: SaS vypovedá koaličnú zmluvu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona